Halusin koota vielä kolmoskauden päätyttyä kaikki lempparikohdat yhteen. Tarkoitus oli koota top kymppi, mutta kuinka ollakaan niitä lempparikohtia tulikin sitten yksitoista. Järjestys ei ole välttämättä mitenkään täysin harkittu, vain ykkönen on ehdottomasti ykkönen. Mutta aloitetaan häntäpäästä.


11. Initiation: Jim&Pam. Jimin ja Pamin puhelinkeskustelu jaksossa Initiation. Katsokaa ja ihailkaa, kuinka taidokkaasti keskusteluun on kiteytetty kaikki epämukavat ja kiusalliset tilanteet, joihin tosielämässäkin törmää. Miten yhdellä puhelinkeskustelulla kerrotaankaan tarinaa. Puhelu kestää kauan (alkaa valoisaan aikaan ja päättyy vasta kun ulkona on pimeää) ja kun keskustelu päättyy, on Pam se joka jää istumaan ja haaveilemaan tuoliinsa kun Jim kerää tavaransa ja lähtee. Mikä muutos kakkoskauteen. Respectable? Jep, respectable.



10. Beach Games: Pam. Pamin hiilillä kävelyyn kiteytyy henkilöhahmon kehityskulku, jota on ihailtu koko kolmas tuotantokausi. Kuinka tyypillistä, että kukaan ei ole näkemässä.

9. A Benihana Christmas: Michael. Nauroin aika äänekkäästi, kun Michael vetää pikkujouluissa viivan pokaamansa tarjoilijan käsivarteen, jotta erottaisi tämän muista. Voi Michael! Mutta, kuten Michael toteaa, eihän Stevie Wonderkaan tiedä miltä hänen vaimonsa näyttää..

8. Business School: Dwight& Jim. Jim uskottelee Dwightille muuttuneensa vampyyriksi, koska on joutunut lepakon pureman uhriksi. Vastaiskuna Dwight veistää keihään ja mitä todennäköisemmin suunnitteli hetkisen hylkäävänsä punajuuret ja siirtyvänsä valkosipuleihin?

7. Product Recall: Jim&Dwight. Tähän ei liity mitään suurempaa symboliikkaa, mutta Jim pukeutuneena Dwightiksi oli melkein yhtä hauskaa kuin Dwight pukeutuneena Jimiksi. Ainakin opimme, että mustakarhut ovat parhaita. Kuka kaipaa Avaraa luontoa?

616267.jpg

Screencap on LiveJournalin Kloteran tekemä.

6. Convention: Michael. Vaikea erottaa yhtä ainoaa kohtausta, joten nimeän kaikki Michaelin kohtaukset tässä jaksossa sijalle kuusi. Malliesimerkki käytöksestä, joka on Michaelin kohdalla normaalia. Loppujen lopuksi Michael haluaa vain järjestää hyvät bileet ja olla Jimin ystävä. Voi mikä pieni onneton poika Michael onkaan.

5. Grief Counceling: koko Scrantonin ensemble. Michael haluaa jakaa tunteitaan entisen pomonsa kuolemasta, mutta muu porukka luulee pelaavansa uutta seurapeliä (kuten Phyllis osuvasti toteaa, onhan mukana sentään pallo). Pam ehtii kertoa koskettavan versionsa Million Dollar Babysta ja Ryan Leijonakuninkaasta, mutta vasta Stanleyn Weekend at Barneys-referaatin kohdalla pomo havahtuu. Ei mitään suurempaa symboliarvoa, mutta yksinkertaisesti hauska kohtaus. Paitsi, että Jimin poissaollessa, myös muut osaavat keksiä jäyniä.
616354.jpg
Screencapin on tehnyt LiveJournalin tonicangel.

4. Product Recall: Kelly, Angela, Stanley & Oscar. This day is bananas..Ei ehkä yksittäinen kohtaus, mutta kuinka mainiota onkaan nähdä Kellyn toimivan esikuvana asiakaspalvelussa. Ja Angelan heivaavan samalla tahdilla Buranaa huiviin. Ei muuta lisättävää, kuin että nauratti. Paljon.

3. Grief Counceling: Michael& Dwight. En tiedä mikä siinä on, mutta repeän joka kerta kun Dwight yrittää tunkea kuollutta lintua juomatölkkiin. Ja Michael saapuu paikalle ja löytää elikon nokan pöydältä. Ei kuulosta hauskalta näin kirjoitettuna, joten en yritä vakuutella ketään. Minua se naurattaa.

616332.jpg

Screencapin on tehnyt LiveJournalin tonicangel. Kiitosh.

2. Ben Franklin: Jim&Pam. Nukkumisesta käyty keskustelu taukohuoneesta on jakanut mielipiteitä, mutta minusta se oli kauden toiseksi paras kohtaus. Mahtava oivallus, miten Pamin käytös Jimin seurassa muuttui täysin kakkoskauden muututtua kolmoskaudeksi. Tämä kaikki johtuu tietysti siitä, että Pam vasta nyt tiedostaa haluavansa Jimin. Viime kausi voivoteltiin Jimille, tämä Pamille.

1. Business School: Michael&Pam. En yleensä liikutu kovin helposti, mutta voi kuinka herkkä olikaan tilanne kun Michael saapui Pamin taidenäyttelyyn. Ei siitä voi puhua se pitää katsoa ja kokea. Ja sitä ennen pitää tietysti ymmärtää kummankin henkilöhahmon historia, jotta voi ymmärtää mistä kaikessa on kysymys. Pam kyyristelee huonoryhtisenä tyylilleen uskollisena ja Michael on kerrankin sopivan innostunut ja sanoo oikeat sanat oikeassa tilanteessa.

616361.jpg

Screencapin on tehnyt LiveJournalin tonicangel.